Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Podmínky a pravidla internetových služeb

31. 01. 2007 - 06:32

Při registraci do libovolné internetové služby většinou musíte odsouhlasit podmínky jejího užívání. Ruku na srdce, čtete si vždy podrobně celý text? Často asi vůbec - stejně hrozí při nejhorším jen zrušení účtu. Služby s přímým výdělkem si nicméně aspoň malou pozornost zaslouží...

Za neznalost zaplatíte

Při neznalosti podmínek u služeb, ze kterých plyne přímý zisk, riskujete minimálně ztrátu samotného výdělku a zákaz dalšího fungování v systému. V takovém případě to může být ztráta citelná, bude pozdě si říkat: "Já jsem si ty pravidla měl přečíst pořádně. Co teď budu dělat...?"

Hrozba nejen od Google AdSense

I když nejvíce diskutovaným problémem bylo na českém internetu riziko zákazu ze systému Google AdSense, nemůžete spoléhat na to, že ostatní systémy neřeší porušení podmínek podobně (adFOX, eTarget, ...).

Stejnému riziku se vystavujete i při zneužívání služby pro prodej vlastních fotografií na serveru ShutterStock. Pokud budete na server posílat fotky, jejímiž nejste vlastníci nebo jinak nedodržíte podmínky užívání, tak budete odstřiženi bez nároku získat svůj zisk z prodeje fotografií.

Chci o účet přijít?

Zkuste se zamyslet nad internetovými službami, které používáte minimálně jednou týdně. Mohla by Vám vadit ztráta přístupu? Bylo by možné přejít k někomu jinému, kdo Vám tyto služby plně nahradí? Možná by se vyplatilo věnovat trochu času a licenční podmínky si přečíst teď, než bude pozdě...

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související