Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Trendy v Google Reader

05. 01. 2007 - 06:59

Mihai Parparita se inspiroval pěknými grafy ve službách Google Trends a Google History Trends a přidal podobnou stránku statistik i do online RSS čtečky Google Reader. Můžete tak získat přehled o registrovaných kanálech, počtech přečtených či označených příspěvků nebo probrat takové servery, které již dlouhou dobu nic nepublikovaly.

243 sledovaných kanálů

Google Reader TrendsNásledující řádky uvozovaly stránku při mé první návštěvě Google Reader Trends:

From your 243 subscriptions, over the last 30 days 
you read 6,115 items, starred 64 items, 
and shared 0 items.
  • 243 sledovaných zdrojů
  • 6 115 přečtených položek
  • 64 označených hvězdičkou
  • ... a to vše za posledních 30 dní

Podrobné statistiky čtennosti

Zjistíte, u kterých zdrojů trávíte nejvíce času, kolik procent zpráv z nich čtete, které Vám přijdou tak zajímavé, že je poctíte hvězdičkou. Navíc víte, které zdroje nejvíce sdílíte dále svým známým.

Několik pěkných grafů

Na čtení příspěvků se můžete podívat ještě na několika grafech. Vaši aktivitu vidíte z pohledu 30 dní zpětně, podle času každý den nebo podle dní v týdnu.

Nástroj pro úklid zdrojů

V poslední částí obrazovky jsou informace, které usnadní případný úklid nezajímavých zdrojů zpráv. Kromě těch zdrojů, které se aktualizují nejčastěji, jsou totiž k dispozici i zdroje neaktualizované. Já mám třeba první desítku za posledních 30 dní bez aktualizace. Žebříček deseti položek je možné prodloužit na dvacítku nebo čtyřicítku.

Nástroj je to určitě zajímavý aspoň pro přehled o tom, kdy zprávy nejčastěji sledujete nebo kolik zdrojů je vlastně ve službě již registrováno. Některé pravidelné uživatele může i překvapit. :-)

Související příspěvky

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související