Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

3D mapy od Microsoftu

07. 11. 2006 - 09:07

Loni nabídl Microsoft alternativu k satelitním snímkům v podobě zobrazení z úhlu 45 stupňů. Nyní přichází s 3D zobrazením vylepšeným o textury všech objektů. S novou vlastností přichází i zajímavé reklamní formáty.

Speciální aplikace

Virtual Earth 3DPro zobrazení třetího rozměru přímo v prohlížeči je potřeba nainstalovat do počítače Microsoft Virtual Earth 3D. Součástí instalace je i komponenta umožňující zobrazovat mapové podklady v prohlížečích Internet Explorer 6 a 7.

Při instalaci mi bohužel odmítá pokračovat z toho důvodu, že v betaverzi není podporován region nebo jazyk (ač jsem žádný nevybral). Je pravděpodobné, že instalaci brání česká Windows a nebo česká IP adresa.

Zajímavý reklamní formát

S novým rozměrem se otevírá i další prostor pro reklamní plochy. Microsoft plánuje umožnit inzerci na virtuálních billboardech. A neomezuje se pouze na obrázkovou inzerci, ale bude možné inzerovat i videosekvence.

Microsoft se snaží o vytvoření virtuálního světa, podobně jako je v Americe populární virtuální svět Second Life. Uvidíme, jestli se i v případě Virtual Earth 3D podaří získat takovou popularitu.

Search Engine Watch - Windows Live Local Gets "Virtual Earth" 3-D Cities

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související