Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Loopt - nejen mobilní komunikátor

12. 09. 2006 - 16:47

Včera byla spuštěna velmi zajímavá mobilní aplikace pro komunikaci s přáteli. Přidáte si své známé do mobilu, budete upozorněni, pokud se některý ze známých bude vyskytovat poblíž a nebo obešlete jen několik nejbližších kontaktu podle jejich aktuálního umístění.

Umístit sebe a ostatní do mapy

Loopt LogoPřidejte si ostatní do svých kontaktů. Sledujte jejich aktuální umístění a pokud jsou na zajímavém místě, tak se vydejte za nimi. Stejně tak dejte vědět, kde se právě nacházíte a jestli je možné Váš vyrušit nebo máte pracovní jednání mimo město.

Nový způsob spojení s přáteli

Nechte se upozornit, pokud se někdo z přátel nachází poblíž Vás. Kontaktujte známé, když je objevíte na mapě. Pošlete jim skupinovou zprávu a nebo zprávu z webu - stejně jako posíláte email. A pokud chcete obeslat pouze známé, kteří jsou poblíž, tak jim pošlete zprávu s omezením na vzdálenost od Vás.

Využijte komunitu a seznamte se

Stačí si vytvořit vlastní profil (buď přímo z telefonu nebo z webu) seznámit ostatní se základním popisem a samozřejmě s možností přidat i fotografii (opět snadno z mobilního telefonu).

Objevujete zajímavá místa

Pokud navštívíte nějaké zajímavé místo, tak si ho přidejte k oblíbeným na svoji mapu. Pokud budete chtít můžete se k němu v budoucnu opět vrátit a nebo je poslat jako tip i dalším známým.

Stejně tak je velmi jednoduché naplánovat nějakou společnou událost, přidat místo, popis a pozvat konkrétní lidi. A nebo naopak přijímat zajímavé nabídky od ostatních známých i neznámých na plánované akce či party.

Vyberte si, kdo Vás uvidí

U aplikace podobného typu je riziko zneužití mnohem větší než nějaký poctivě vyplněný profil v internetové seznamce. Skrývat se můžete jak před všemi, tak jen před neznámými lidmi a být viděni pouze nastavenými přáteli. Nastavení je možné měnit jak přímo z mobilu, tak i přes internetové stránky. Stejně tak se nastavuje i viditelnost Vašeho profilu a nehrozí.

Konkurence taky nespí

Od loňského května má Google koupenou službu Dodgeball, která sází více na grafiku a obrázky. A dalším hráčem je Jaiku, který je zase omezený pouze na telefony Nokia Series 60 SE.

Službu najdete Loopt.com

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související