Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Digg 3.0

23. 06. 2006 - 16:27

Pravidelní i příležitostní návštěvníci serveru digg.com se v pondělí 26.6.06 dočkají další verze populárního sociálního zpravodajského serveru. Vydává se směrem k rozšíření obsahu a větším možnostem nastavování. Povedou úpravy k úbytku čtenářů nebo se jeho vliv ještě prohloubí?

Několik nových technologií

Digg LogoKromě změny vzhledu je v nové verzi zahrnuto i mnohem širší zastoupení kategorií, které se netýkají technologií. Budou zahrnuty v šesti hlavních oblastech (kontejnerech) - technologie, zábava, hry, vědy, svět a podnikání, online video. Zatímco výchozí nastavení bude jako nyní oblast technologie, uživatel bude mít možnost vybrat jinou kategorii nebo některá podtémata z jednotlivých kontejnerů vypustit.

Sleduj novinky objevené kamarády

Kromě sledování jednotlivých kamarádů a jejich označených zpráv je možné filtrovat i podle více uživatelů najednou. Stejně tak změna mezi novými příspěvky a těmi nejoblíbenějšími bude probíhat bleskově díky nasazením AJAXové technologie.

Milión uživatelů za den zvládne 15 lidí

Okolo 800 000 návštěvníků každý den chodí na stránky Digg.com, generují více než 9 milionů pageviews a každý měsíc se webu dvojnásobně zvětšuje provoz. Neuvěřitelná informace je i to, že Digg stíhá tento nápor jen v 15 zaměstnancích.

TechCrunch - Digg 3.0 To Launch Monday: Exclusive Screenshots and Stats

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související