Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Ježíšek na Vánoce 2005

15. 01. 2006 - 07:50

Před několika lety jsem vytvořil a spustil službu Ježíšek. Chcete někomu udělat radost, tak jej anonymně oslovíte a možná se i dozvíte, čím mu pod vánočním stromečkem udělat radost. Podívejme se na statistku z Vánoc 2005.

Služba byla vytvořena tímto způsobem, protože všechny ostatní fungují stylem: Napiš si co chceš k Vánocům a od koho. Můj ježíšek funguje naopak. Chci udělat někomu radost, a proto ho anonymně oslovím.

Celkem zasláno 385 emailů z toho pouze 161 lidí zodpovědělo. Předpokládám, že v mnoha případech byl email považován za nevyžádanou poštu od neznámého odesílatele a smazán. Někdy byl na vině špatný antispam a někdy uživatel.

Službu začali uživatelé využívat od 1. 12., protože jsem ji začal promovat pod příspěvky na blogu. Poslední žádost o přání byla zaslána ještě 23.12. v 00:11. Tazatel se ve 12:15:52 dočkal odpovědi. Nicméně se již nedovím, jestli stihl přání vyplnit a dárek zakoupil.

Službu Ježíšek jsem tvořil hlavně pro vlastní potřebu, nicméně jsem jej dal k dispozici na internet, aby byl dostupný i ostatním lidem. Jak jsem ji kdysi před lety vytvořil, tak stále existuje. Zasloužila by trochu oprášit, upravit grafiku a doplnit pár nápadů (které zatím leží v šuplíku). Na to zatím bohužel není dostatek času, ale snad se do příštích Vánoc dostanu aspoň k úpravě rozesílaných emailů (aby se zvětšil počet reakcí).

Služba je v provozu celý rok, a pokud budete chtít, můžete zjišťovat vánoční dárky na další Vánoce už teď. :)

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)