Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google točí film Broken Arrows

02. 01. 2006 - 09:44

Zakoupení 5% podílu společnosti AOL firmě Google nestačilo ke štěstí. Larry a Sergey se rozhodli, že budou spolupracovat na natáčení jednoho nízkorozpočtového filmu. Film je napsán a režírován jejich přítelem, který se jmenuje Reid Gershbein.

Financování letadla, filmu a podobně

Podle Gershbeina bude celý film stát do 1 milionu amerických dolarů. Sergey a Larry se rozhodli financovat polovinu filmového rozpočtu, každý z vlastní kapsy (předpokládá se, že tam mají každý 16 miliard dolarů). Tisková mluvčí účast obou zakladatelů ve filmu potvrdila, nicméně odmítla prozradit jakékoliv detaily.

Kromě koupě letadla Boeing 767 je to další příležitost sledovat, jak zakladatelé využívají svůj obrovský úspěch a kam chtějí investovat vydělané peníze.

Známost ze školních let

Reid Gershbein se s oběma googlery zná ještě z devadesátých let, z dob studií na Stanfordu. Je to jeho první vlastní projekt. Jinak pracuje jako počítačový grafik v DreamWorks Animation a absolvoval stáž ve studiích Pixar Animation.

Gershbein se o filmu bavil s Brinem na jedné party, ptal se jestli neví o někom, kdo by mu mohl pomoci při natáčení filmu. Brin mu hned nabídl svoje vlastní peníze.

Broken Arrows

Stránky filmu najdete na adrese http://www.brokenarrowsthemovie.com/. Film má být o lásce, víře a osudu. Film je o osudech hrdiny jménem Reese, kterému zemře těhotná manželka při teroristickém výbuchu.

San Francisco Chronicle - Google team sets sights on big screen

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)