Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Mobilní Google Local beta

07. 11. 2005 - 21:40

Užitečnou službu Google Local mají možnost američtí uživatelé používat i bez počítače a internetu. Stačí jim k tomu mobilní telefon, volitelně ještě s GPS navigací. Pak jen stačí hledat... Ačkoliv je to jen betaverze, již vypadá velmi slibně.

Primárně plánovač cest

Mobile Google Local DirectionsHlavní úkol, který je třeba v normálním životě řešit je hledání spojení na nějaké místo. Máte se dostavit na nějakou adresu, kde jste nikdy nebyli. Ať už potřebujete zajet na pohovor, navštívit nějaké přátele a nebo jen najít nejbližší restauraci nebo pizzerii.

Optimalizované ovládání

Ovládání aplikace je optimalizované pro mobilní telefony. Ke každé položce menu je přiřazena číselná klávesa, která slouží k rychlejší navigaci. Stejně tak je možné zoomovat nebo se pohybovat po mapě. Zadávání místa je ulehčené, pokud je v mobilním telefonu GPS navigace. Data jsou získávána přímo a není třeba žádné umístění zadávat ručně.

Prohledávání okolí

Mobile Google Local SearchDruhá síla lokálu je spojení mapy s databází lokalizovaných objektů. Stačí zadat typ objektu a směrovací číslo. Potom už stačí vybírat z nalezených výsledků. Čísly 1-9 se přepíná mezi výsledky. Následně je možné do podniku zavolat nebo místo použít pro nalezení spojení (do nebo z nalezeného místa).

Promyšlené do detailu

Už při stahování aplikace zjistíte, že bylo myšleno téměř na vše. Po volbě operátora a typu mobilního telefonu se zjišťuje, jestli máte tarif podle stahovaných dat. Google Vám doporučí přechod na tarif bez limitu dat, aby Vás stahování aplikace nestálo moc.

A nakonec i krátké vstupní url, které vám stačí pro přístup - google.com/glm

Google Local for mobile - Take a Tour

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související