Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google AdWords KeywordTool

23. 10. 2005 - 00:25

Po menší celkové údržbě Google AdWords je nyní pro všechny uživatele k dispozici nový nástroj pro získávání klíčových slov přidávaných k textovým inzerátům. Pojďme se na něj podívat trochu blíž.

Funkční novinky

Google AdWords - popularitaByla doplněna databáze slov, která jsou nabízeny, proto se jich na stejné fráze zobrazuje víc. K doporučovaným slovům je možné zjistit hned další informace. Lze přepnout na zobrazení popularity u inzerentů a stejně tak u popularity ve vyhledávání (jak často jsou slova vyhledávána). A posledním krokem je zobrazení očekávaného umístění inzerátu a cena, která bude za jedno kliknutí.

Technické inovace

Google AdWords návrh slov podle stránekVeškeré fungování je zajišťováno technologií AJAX. Zjišťování slov, přepínání módů zobrazení a přidávání slov ke kampani probíhá bez dalšího načítání stránek.

Stejně tak interaktivně lze přidávat vlastní slova nebo je ze seznamu slov odmazávat. Vše se děje bez znovunačítání stránek a celý nástroj je spíš podobný desktopu (stejně jako v případě Gmailu).

Další drobnost navíc

Kromě nového nástroje pro generování dalších a dalších slov pro inzerci je možné vyloučit některé stránky účastnící se programu AdSense pro své kampaně. Pro každou kampaň zvlášť lze přidat seznam url, kde nechcete inzeráty zobrazovat.

Všechny inovace se nesou v duchu větších útrat každého z inzerentů a buď je přímo podporují a nebo nepřímo odstraňují případné překážky, které nový inzerent může mít.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související