Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Yahoo a MSN se bojí Googlu

21. 10. 2005 - 16:05

Yahoo a MSN se začínají obávat konkurenčního Googlu. Sotva spuštěná služba Google Talk je donutila k promyšlení spolupráce. Jejich komunitní sítě již nebudou uzavřené svému okolí, ale bude možné komunikovat i s konkurencí.

Spojení konkurenčních sítí

Ačkoliv donedávna nebylo možné posílat zprávy komunikačních programů mezi sebou, nyní se připravují změny. Yahoo a MSN budou své protokoly propojovat a umožní komunikaci i s konkurenčními uživateli druhé strany (MSN nebo Yahoo).

Beta testy jsou připravovány na konec letošního roku. A v příštím roce na jaře se již můžeme těšit na plnou podporu MSN v Yahoo a naopak.

Propojení dvou členů velké čtyřky

Zeď, kterou si velká čtyřka (AOL, ICQ, MSN a Yahoo) zatím nenechala narušit, začíná postupně zvětrávat. Ačkoliv je to oficiálně sváděno na "požadavky zákazníků", neoficiálně je to spíš kvůli strachu z nového konkurenta jménem Google Talk. Ačkoliv je jeho spuštění teprve v začátcích, můžeme předpokládat velmi rychlý růst počtu uživatelů.

Podpora VoIP

A jestli to bude mít za následek i lepší VOIP komunikaci. Ačkoliv obě firmy již provedli nutné kroky k podpoře VOIP komunikace (akvizice firem MSN - Teleo, Yahoo - Dialpad), tak spolupráci vidí až někdy v budoucnosti. Uvidíme jestli se podaří aspoň trochu pozastavit rapidní úspěchy Google.

ZDnet.co.uk - Why MSN and Yahoo joined forces against Google

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související