Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

GigaCentrum Beta 0.5

05. 03. 2005 - 16:01

Další aktualizace na podněty testujících uživatelů, nové funkce a opravy chyb. To přináší další verze chystaného emailu firmy Centrum.cz běžící na adrese GigaCentrum.cz

Základní novinky

  • drag & drop (i hromadný) fungující pro všechny prohlížeče (IE, FF, Mozilla, Opera v rozumných verzích)
  • kontextové menu pro pravé tlačítko ve výpisu složky
  • definice vlastních 4 tlačítek
  • pseudoštítek "nepřečtené zprávy"
  • otevírání zpráv do nového okna
  • možnost odpovědět na zprávu bez čtení

Nejužitečnější - tlačítka

Osobně se mi líbí hlavně možnost definice vlastních akčních tlačítek. Každý uživatel dělá z poštou jiné věci častěji. Já momentálně GigaCentrum používám jen pro testování, takže veškerou poštu označím jako přečtenou a přesouvám do složky archiv. Ano - chování Gmailového uživatele :) Podobně řeším i poštu, kterou jsem již četl a potřebuji ji zpracovat na Gmailu firmy Google.

V nové verzi jsem si nadefinoval dvě tlačítka, která mi zprávy přesouvají přesně podle mých potřeb. Až bude třeba jiných častých akcí, tak si můžu přidat další dvě tlačítka a nebo stávající předefinovat.

Poněkud nepohodlné je odznačování zpracovaných zpráv, když chci použít obě tlačítka. Z Gmailu jsem si zvykl, že zprávy zůstávají označené. I když i toto chování mě občas obtěžuje a potřeboval bych po akci zprávy odznačit. Případně je odznačit aspoň při opuštění složky.

Další pozvánky

Opravdových zájemců o pozvánku nebylo příliš, takže jsem je podaroval téměř všechny. Mám tu dalších 5 pozvánek. Pokud máte zájem vyzkoušet chystaný email Centrum.cz, dejte mi vědět informace, co jsem požadoval v soutěži a na prvních pět lidí se dostane.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související