Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

AdWords API Beta spuštěno

28. 01. 2005 - 09:32

Jak jsem spekuloval před necelým týdnem, už je to tady. Zájemci se mohou pustit do studia Google API a vyvinout si řešení na míru pro administraci AdWords kampaní.

Aktivace API účtu

Po aktivaci vlastního klientského centra (My client center) v administrační části AdWords. Získáte token AdWords API (podobně jako Google API Key), který bude sloužit k přístupu přes API rozhraní. Dále se vypočítá váš dotazovací limit. Ten je spočten podle toho, kolik účtů administrujete a přepočítáván denně. Pokud nenastanou velmi velké změny v počtech vašich administrovaných účtů, tak se mění jednou za měsíc.

Ilustrační příklady

Pokud se chcete ihned pustit do programování, tak na stránce naleznete ilustrační kódy pro několik programovacích jazyků: Java, .NET, Perl, PHP a XML.

Co se dá naprogramovat

To už bude záležet jen a pouze na vašich potřebách a potřebách klientů, pro které budete celý systém programovat. Přidávání kampaní, sledování předpokládaných prokliků, získávání výsledků pro jednotlivá klíčová slova, to vše teď můžete vykonávat přes AdWords API. Jestli to použijete k propojení z vlastním databázovým systémem, nebo pro generování výsledných reportů pro klienty, je jen a jen na vás, na vašich schopnostech a nápadech.

Pokud se do toho chcete pustit co nejdřív, pročtěte si propracovanou dokumentaci AdWords API a směle do toho. Ale pozor, není vyloučeno, že tato služba bude v budoucnu zpoplatněna.

Google Blog - AdWords: Code It Your Way

Související

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související