Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Dražba emailové adresy, proč ne.

06. 01. 2005 - 21:06

Domníval jsem se, že dražby služeb, které jsou zdarma se objevila pouze u Gmailu a jeho pozvánek. Zmýlil jsem se. Pokud vám to bude stát za to, můžete si koupit v dražbě pěknou emailovou adresu na Centrum.cz.

Prodej emailu Centrum.cz za 5000,-Nějaký vykutálený uživatel si myslí, že prodá pěknou emailovou adresu servis@centrum.cz a nabízí ji na dražebním serveru iKup za 5 000,-. Možná se mu to povede, ale nemyslím si, že by si ji koupila nějaká firma k legálním účelům.

Tvar adresy spíše napovídá, že by byla vhodnější k rhybaření (neboli phishingu), kdy se odesílatel z této emailové adresy tváří jako zaměstnanec firmy a snaží se získat nějaké vaše osobní údaje.

Pokud jste ale takové údaje vyplňovali při registraci, tak je již firma má uložené v databázi. Proto není důvod jakékoliv informace sdělovat!

Nakolik se takto dobře pamatovatelná adresa vyplatí v době OutLooků, kdy stejně jednou adresu uložíte a poté vidíte jen jméno kontaktu, si musí rozmyslet každý sám. Osobně si myslím, že se to určitě nevyplatí.

Upozornil Raphael Poiree

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související