Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Půlka AdSense v češtině

07. 12. 2004 - 22:44

Google spustil část systému AdSense i pro české stránky. Na web si můžete vložit vyhledávací pole, které bude vyhledávat buď na vašem webu a nebo v celém světě. Zobrazování inzerátů přímo do stránek bohužel není zatím možné.

České AdSense od Mikuláše

Jak upozornil Dušan Janovský - Adsense v češtině Google přinesl malý dáreček k Mikuláši. :-) V celém systému je možné vytvářet kanály - kde můžete pro jednotlivé reklamy vytvořit to nejlepší nastavení pro zobrazované reklamy. Celkový počet těchto kanálů se zvýšil na 60. Kromě češtiny přibyly také další čtyři jazyky: maďarština, ruština, slovenština a tradiční čínština.

Inzeráty ve stránce je zatím možné zobrazovat pouze pro následující jazyky: angličtina, němčina, polština, holandština, švédština, norština, dánština, finština, francouzština, španělština, portugalština, italština, japonština, zjednodušená čínština, korejsky a turecky

Problém s přihlášením z testovacích AdWords

Při registraci jsem narazil na problémy při přihlášení. Na stránkách bylo možno použít přihlašovací údaje z Google AdWords. Měl jsem tam testovací účet a tak jsem chtěl stejného přihlášení využít. Měnil jsem kvůli tomu i heslo, abych měl jistotu, že je správné. Do AdSense se mi s AdWords údaji přihlásit nepodařilo. Tak jsem zaregistroval jiný email pro AdSense a nechal se schválit.

Nekompletní překlad

Některé stránky zatím nejsou přeložené a tak se v systému člověk snadno dostane na neexistující (případně anglické) stránky. I česká verze podmínek pro registraci je pouze v angličtině.

Možnosti nastavení

V nastavení účtu je možné vybrat vzhled vyhledávacího pole, nastavit mu barevné pozadí (bílá, šedá, černá), umístění loga a tlačítka. Taktéž je možné nastavit šířku vyhledávacího pole. Pro zobrazované inzeráty lze založit filtry (aby na vašem webu nebyla reklama vaší přímé konkurence).

Výsledkům hledání lze také změnit grafickou podobu (nastavením barev pro pozadí, písma, rámečky a obrázkové logo v hlavičce stránky).

Vygenerovaný formulář lze nakonec vložit do stránky a sledovat v administračním rozhraní přibývající prokliky. Placeno dostáváte za proklik na reklamu ve výsledcích hledání.

Testovací provoz

Nasadil jsem celý systém na tyto stránky a uvidím, zda bude generováno aspoň několik prokliků. :-) Spíš než pro výdělečnou činnost jsem to udělal kvůli experimentu, jak to vše funguje. Může se to někdy hodit na nějaký komerčnější web s mnohem větší návštěvností, než mám já. Zatím. :-D

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související