Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Okolo Google, okolo Gmailu

05. 10. 2004 - 21:45

Několik zajímavostí, které jsem posbíral během návštěvy blogu InsideGoogle. O něčem možná víte, ale něco vás může překvapit.

Google

Blogující zaměstnanci Google

Celosvětový vyhledávač vám může posloužit i k nalezení zaměstnanců Googlu, kteří se blogováním zabývají a jsou na internetu k zastižení.

Google otočený o 90 stupňů

Pokud ještě stále používáte nebezpečný prohlížeč MSIE, tak se můžete pokochat službou Google Rotated. Lidi už neví, co by se svým oblíbeným vyhledávačem prováděli za neplechu. :)

Top 10 Google Analysis

Chcete se dostat na přední místo ve výsledcích hledání na nějaký dotaz? Nevíte, co vaše konkurence dělá, aby se dostala před vás? Možná vám pomůže analyzátor prvních 10 stránek.

Pro používání je nutné znát API klíč, který služba používá. Získáte jej zdarma přímo u Google.

Databáze Google Hacků

Protože někteří správci jsou nezkušení, případně málo opatrní, dá se i za pomoci vyhledávače "hackovat". Kompletní databázi všech možných nápadů, co se dá zjistit najdete na Johnny.Ihackstuff.com

Informace pro investory a bankéře

Pokud se zajímáte o finance, ekonomii a nebo akcie, tak se vám může hodit stránka týkající se investování do Google.

Google Sitemap Generator

Generovávní stromové struktury webu za pomoci Google. Můj web je na to bohužel málo zanořovaný, takže se ukáže jen jedna položka. :-| Ale určitě se vám podaří najít jiný, který už fungovat bude - třeba váš... ,-)

Gmail

Gmail Suggestion

V souvislosti s včerejším příspěvkem Gmail - inovace nejen adresáře kontaktů jsem objevil Gmail Suggestion Tool. Nástroj, kterým můžete podpořit některou další dodělávku na Gmailu.

Gmail - problémy se značkou

Bude třeba nového jména pro Gmail? Pokud se dostane služba do nesnází, určitě se najdou nějaká další vhodná jména, která půjde použít.

Gmail-mobile přístup přes WAP

Pokud vám nestačí přeposílání zpráv (nedávno přidané) na nějaký emailový účet s POP3kou, tak můžete využít GPL aplikace zpřístupňující emailový účet vašemu mobilu přes WAP.

Gmail se aktivně brání Phishingu

Phishing (česky překládáno jako rhybaření) se dá jednoduše vysvětlit asi takto: získávání registračních údajů, osobních informací a nebo citlivých dat podvržením emailu, stránky nebo jiného objektu.

Pokud email na Gmailu splní určitá kritéria, je u něj zobrazeno viditelné varování, že se může jednat o podvržený email a že si má uživatel dát pozor.

Prameny

Většinu odkazů jsem získal díky InsideGoogle a některé z nich nasbíral různě po internetu, ale nestálo za to je zveřejňovat samostatně.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)