Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google má nové tlačítko - "Search Harder"

30. 08. 2004 - 22:31

Google pravděpodobně zkouší novou vychytávečku. Některým lidem se zobrazuje vedle běžného tlačítka Search i tlačítko "Search Harder" (hledat pořádně).

Tlačítko se objeví jen pokud hledáte některý z hodně obecných pojmů - například cars. Některým lidem se vedle normálního tlačítka Hledat objeví ještě tlačítko "Search Harder". Je to zatím asi jen testovací provoz. Je možné, že to bude pro Google velmi náročná operace a než ji zpřístupní všem, tak ji buď bude muset zoptimalizovat a nebo posílit zdroje. Uvidíme, zda se jí dočkáme všichni. :-)

Po stisku tlačítka Search Harder se objeví mnohem více odkazů než při prvním hledání. Na příkladu cars se mi na první hledání objevilo 86,900,000 odkazů (za 0.16 vteřin) a při hlubším hledání 325,000,000 odkazů (7.01 vteřin).

Z těchto údajů je patrné, že to není až taková brnkačka prohledat mnohem více dokumentů. Je také možné, že se to objevuje i na základě IP adresy (např. jen pro anglicky mluvící domény a jen vybrané uživatele z nich).

Dále jsem poprvé zaznamenal formulář pro zlepšení hledání (v dolní části výsledků hledání - Dissatisfied? Help us improve). A taktéž hledání ve výsledcích.

Nevím, kdo byl první, ale ve vyhledávači Centrum.cz jsou nabízeny tytéž vychytávečky již nějakou dobu. Ať už je to hledání v nalezeném (spodní formulář ve výsledcích) a nebo reakce na špatné výsledky hledání (při dotazech, které nevrátí patřičnou odpověď).

via. Search Engine Roundtable - "Search Harder" Button At Google

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)