Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Šetřím, protože umím vyhledávat

30. 04. 2004 - 22:01

Dneska jsem se utvrdil v tom, že díky internetu a vyhledávání se dá docela dost ušetřit. Nedávno jsem vzpomínal, jak jsem nemohl najít dovolenou, až se mi to díky novému katalogu centra podařilo.

Brouzdal jsem dneska po portálech, jestli mají něco zajímavého k čarodějnicím. Zastavil jsem se na atlasu a nevím, co mě to napadlo, ale podíval jsem se na ubytování, které nabízí (Cestování - Jízdní řády - záložka ubytování).

Nechal jsem si vyhledat ubytování na Slovensku okolo Popradu (stejně jako jsem si hledal na dovolenou). A ejhle, jeden apartmán se mi zdál hodně povědomý. Překontroloval jsem stránky Privatu Radka a ejhle. Stejné obrázky, stejné ubytování, jen ty ceny a podmínky.

Předpokládal jsem, že budou mít cestovky nějakou provizi, ale nemyslel jsem, že takovou. Ubytování přímo od majitele je nabízeno za 199 Sk (což děla přibližně 199 Sk * 0,81 = 161 Kč). Ubytování přes atlas je nabízeno za 232 Kč plus 8 Kč rekreační poplatek. To dělá celkem 240 Kč a rozdíl 79 Kč. Minimum jsou uvádění 2 lidé a ubytování je aspoň na týden, takže cestovka má za zprostředkování jednoho ubytování něco kolem 1 000 Kč.

Co to ale znamená pro vás? Pokud nesháníte něco na poslední chvíli, podívejte se po internetu, jestli se nedá najít ubytování i bez prostředníka. Ušetříte a za ušetřené peníze tam můžete zůstat o něco déle a nebo se nějakou dobu stravovat.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)