Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Zabíjíme flashovou reklamu (aktualizováno)

15. 04. 2004 - 22:54

Našel jsem na internetu zajímavý návod, jak zrušit flashové reklamy.

Příspěvek How to Disable Floating Flash Ads rozepisuje kraťoučký návod, jak se zbavit bannerů, které jsou umisťování přes stránku na průhledném pozadí.

Na patřičné místo do systému stačí vytvořit jeden soubor a do něj napsat jeden řádek.

Do adresáře:

  • Windows NT, 2K C:/WINNT/System32
  • Windows XP C:/WINDOWS/System32
  • Windows 95, 98, or ME C:/Windows/System
  • Macintosh /Application Support/Macromedia

Vytvořit soubor mms.cfg a do něj napsat řádek WindowlessDisable=1. Pak už jen restartovat falsh player nebo prohlížeč a mělo by všechno fungovat. (vyzkoušeno na Flashi verze 7)

Mně se bohužel nepodařilo na žádný šikovný flash banner přes celou stránku (vložený do stránky na průhledném pozadí) narazit, tak jsem návod nemohl vyzkoušet.

Pokud do souboru na další řádek přidáte AutoUpdateDisable=1, tak zabráníte automatickému updatování flash playeru (to se může hodit správcům sítí, které jsou připojeny k internetu omezenou linkou - ještě lépe nějak počítanou, aby se update nestahoval zbytečně na každý počítač znovu)

Další možnosti změny nastavení najdete v dokumentaci LiveDoc. (via JesseWarden)

Update: Ještě jednou jsem zkusil funčnost návodu na reklamě na seznamu. Podařilo se. Úvodní stránka obsahující reklamu přes celý obsah byla odlehčena na stránku bez ilayeru. Bohužel dochází k jejímu stahování na počítač (takže se nešetří přenosová kapacita), ale odstraní se aspoň obtěžování uživatele. Černý obdélníček už je jen malý detail, který hlavně nezakrývá většinu stránky po jejím načtení. Stačilo jen vytvořit soubor a refreshovat přohlížeč. A bylo čisto.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)